Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Rakentaminen

Rakentaminen

Nykyinen rakennustekniikka sallii tuottaa Himalajan vuorisuolasta muutaman erilaisen rakennusmateriaalin. Nämä ovat suolatiilit, suolalaatat ja suolakivet. Myös on saatavilla tiiliä, joissa yksi puoli on jätetty hiomattomaksi, säilyttäen alkuperäisen ulkonäön, jotta seinä näyttää elegantimmalta.

Suolaliima

Suolaseinän rakentamiseen on monia eri vaihtoehtoa, josta yksi on käyttää erikoista seosta, joka liimaa suolatiilet tai –laatat yhteen. Seos on erittäin vahva ja sopii erittäin hyvin suolatiilien liimaamiseen, mutta sen kanssa pitäisi olla hyvin varovainen, koska jos sitä pistää liikaa, niin se saattaa pilata suolatiilen esteettisen puolen.

Tämä menetelmä on paras ja seos kuivuu kaikkein nopeimmin. Sen lisäksi tämän menetelmän pidetään kaikkein luotettavina. Valmistamiseksi seoksen suolan(Magnesiumkloridi) sekoitetaan lämpimään veteen ja lisätään sitten magnesiitia. Se kuivuu 4-6 tunttia.

Seos sisältää:

emäksisen magnesiitin (3 osaa);

Magnesiumkloridi (5 osaa);

Liiman voi myös ostaa muista nettikaupoista, nimellä Salt Glue. tulevaisuudessa tämä tuotte tulee meidän valikoimaan.

Vesilasi

Liimana voi käyttää myös vesilasia, mutta sen vahvuus on huomattavasti heikompi kuin magnesiumoksidin seos.

Vesilasi on natriumsilikaattien väkevä liuos. Se sisältää varsinkin natriumortosilikaattia (Na4SiO4) ja natriummetasilikaattia (Na2SiO3).

Vesilasia käytetään liimana ja kittinä. Sitä käytetään myös puuesineiden päällystämiseen niiden suojaamiseksi palamiselta. Vesilasi löytyy esim. Tulikivi- nettikaupasta tai www.domusclassica.fi sivustolta. Tällä menetelmällä suolan ympärillä pitäisi olla jonkunlainen kehys, esim. puusta tehty.

Voi myös käyttää laattaliimaa, jonka hyvä puoli on että sitä saa monessa eri värissä.


Sen lisäksi tiileissä voi tehdä ohuet reijät sivuilla ja asetta metalliselle kiskolle.

Jotta suolaseinä näyttäisi esteettisesti paremmalta, hyvin usein niitten rakentamisessa käytetään LED-valoja, jotka pistetään suoraan seinän taakse. Riippuen suolatiilten paksuudesta voi sitten ajatella, kuinka voimakkaat LED-valot sopivat kyseiseen seinään. On myös mahdollista pistää säädettävät LED-valot, jotka sitten itse voi säätää voimakkaammiksi tai heikommiksi. Tämä mahdollistaa huoneen yhtenäisen ja pehmeän valaistuksen, joka rentouttaa eikä häikäise silmiä.

Kuluuko se?

Varmasti kun ajattelee suolaa, voi kuvitella että se kuluu ajan myötä, mutta kuluminen on minimaalista, jos suola ei tule suoraan vuorovaikutukseen veden kanssa. Tästä syystä tiiliä ei voi käyttää ulkona tai paikassa, jossa ne kostuvat höyry on kuitenkin melkein viaton suolalle.